Home / Közélet / Lengyel elítéli, hogy Safar doktort migránsozzák

Lengyel elítéli, hogy Safar doktort migránsozzák

A Libanonból származó orvos, Safar Ahmed ismét indul a Fidesz színeiben Siófokon az önkormányzati választáson. Az Index interjút készített vele, majd erre reagálva dr. Lengyel Róbert polgármester azt írta Facebook-oldalán: elítéli, hogy a Fideszhez való kapcsolata okán gyalázzák, migránsozzák Safar doktort. 

 

„A közbeszéd és a Fidesz kommunikációja persze sokat változott Safar Ahmed 2014-es képviselővé választása óta. A 2015-ös menekültválság óta ugyanis a kormánypárt nyíltan és egyértelműen bevándorlásellenes retorikát folytat – írja az Index. – Orbán Viktor miniszterelnök 2017 szeptemberében például azt mondta a Kossuth Rádióban:

Mi nem hívtunk ide soha senkit se vendégmunkásnak, se semmilyen más okból, hogy itt éljenek velünk. Tehát mi nem bevándorló ország vagyunk, és Magyarország nem akar bevándorló országgá válni.

De a miniszterelnök az etnikai homogenitás megőrzésének fontosságáról is beszélt 2017-ben, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évértékelőjén. Orbán Viktor 2018-ban, szintén az iparkamara egyik rendezvényén is fontos kijelentést tett a bevándorlókkal kapcsolatban, azt mondta:

Nem szabad beengedni Magyarországra egyetlen migránst sem.

Safar Ahmed az idei önkormányzati választáson ismét a Fidesz színeiben indul. Az Index megkereste a képviselőt, azt kérdeztük tőle, hogy mennyire tud azonosulni a pártja migrációs politikájával, valamint hogy mennyire ért egyet azzal, hogy a bevándorlók nem tudnak integrálódni Magyarországon. Safar Ahmed erre azt írta:

42 éve élek Magyarországon, melyet második hazámnak tekintek. A magyarokat vendégszerető népként ismertem meg, ennek is köszönhető, hogy családot tudtam alapítani, egzisztenciát tudtam teremteni itt magamnak. Az illegális bevándorlással kapcsolatban pedig teljes mértékben osztom a Kormány álláspontját. Az én véleményem is az, hogy minden ország maga dönthesse el, hogy kit enged be és kit nem. Nincs ez másképp a szülőföldemen, Libanonban sem.

Ezután arról érdeklődtünk, hogy mi a véleménye a legális bevándorlásról, tehát arról, ha valaki törvényes módon szeretne ide jönni, és itt dolgozni. Erre már nem válaszolt, majd a kérdésünkre, hogy ő 42 évvel ezelőtt miért hagyta el Libanont, és hogyan sikerült beilleszkednie Magyarországon, a következő választ küldte:

Köszönöm megtisztelő érdeklődését, október 13. után örömmel válaszolok kérdéseire.”

 

„Dr. Safar Ahmed városunk kórházának főorvosa, egyben a jelenlegi városvezetés fideszes tagja és a következő ciklusra is jelöltette magát. Libanoni születésű, de nagyon régóta itt él és magyar állampolgár – írja dr. Lengyel Róbert a Facebook-on. – Több internetes fórumon is látom, ahogy származása és a Fideszhez való kapcsolata okán gyalázzák, migránsozzák. Nem tisztem megvédeni a doktor urat, tán nem is szorul az én védelmemre, de itt és most szeretném egyértelművé tenni: soha semmi közöm nem volt és nem is lesz a személyével kapcsolatos rasszista indíttatású megnyilvánulásokhoz, azokat a magam részéről elítélem és azokkal semmilyen módon azonosulni nem tudok.

Politikai ellenfelek vagyunk, így tekintek rá a kampány-ringben. S bár őszintén remélem, hogy a Becsülettel Siófokért Egyesület ellenjelöltje idén megveri őt a körzetében, de tisztelem őt, mint embert, mint orvost, és mint magyar honfitársamat egyaránt.

Lehet ezért engem megkövezni, de ebbéli véleményemet ezúton kinyilvánítom és vállalom. Saját belső indíttatásom és a politikai tisztesség egyaránt ezt kívánja tőlem, teljesen függetlenül attól, hogy nekem mit kell lenyelnem a másik oldal gyalázkodóitól. Ők ők, én meg én vagyok…” – fejezi be a siófoki polgármester.

 

XXX

 

Ha már elhatárolódás:

a helyi Fidesz immáron húsz nap óta hallgat arról, hogy egyetért-e a kormánypropaganda-média azon cikkeivel (vagy ellenkezőleg, elítéli az abban foglaltakat), melyek szerint „Siófok élhetetlen fertő, ahol már a gyerekeket se szívesen engedik ki az utcára”…

 

 

About delipart

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük