Home / Kékfény / Kutyagyilkosság: nem bizonyítható

Kutyagyilkosság: nem bizonyítható

Tettes nincs, csak egy elpusztult kutya. 

Nagy port vert fel a nyári eset, állatvédők tüntetése követte. Ám az ügy lezárva, ahogy arról most az Index beszámolt.

A Délipart ezt írta a nyáron:

„Egy siófoki apartman udvarán történt az eset…Megjelent a szállás tulajdonosa, aki közölte velük, hogy a 2 kilós kutyusukat nem akarja többet az udvaron látni, mert fél, hogy meg fogja őt harapni. Másnap mégis összetalálkozott a kutyával az udvaron. Bármiféle figyelmeztetés nélkül kézbe vett egy vascsövet, amivel nekiesett az apró kutyának – és bizony az őt védő gazdit sem kímélte. Sajnos a kutya nem élte túl a bántalmazást…”

A siófoki panzióban nyaraló család feljelentést tett, a rendőrség eljárást indított egy 58 éves helyi férfi ellen. A nyomozás azonban idő közben lezárult erről az Index számolt be:

„…Nem tudták kideríteni, hogy bűncselekmény történt, ezért az ügyészség még tavaly decemberben megszüntette azzal a férfival szemben az eljárást, akit korábban azzal gyanúsítottak, hogy egy vendégre és annak kis termetű kutyájára támadt egy állatbarát siófoki szálláshelyen. Az állat nem sokkal később elpusztult…

A Somogy Megyei Főügyészség helyettes szóvivője az Index kérdésére most azt válaszolta, hogy

Az ügyben a Siófoki Járási Ügyészség a gyanúsítottal szemben 2019. december 16-án megszüntette az eljárást súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és állatkínzás vétsége miatt, mivel a rendelkezésre álló adatok, illetve bizonyítási eszközök alapján nem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése…”

 

Fotónk az esetet követő tavaly nyári siófoki tüntetésen készült.

About delipart

Check Also

HATALMAS VIZES JÁTSZÓTÉR NYÍLIK SIÓFOKON

“Június 1-jén a Nagystrandon debütál Európa legnagyobb vízparti játszóvára”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük