Home / Déli-part / Adomány a mentőknek

Adomány a mentőknek

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége azzal a kéréssel fordult a lakossághoz, hogy segítsenek biztosítani a mentődolgozók védőfelszerelését és mindent, ami a munkájukhoz szükséges. „Védőfelszerelésből, FFP2 és FFP3 maszkokból és egyéb rendkívül fontos eszközökből, amelyek feladatunk elvégzéséhez kellenek, sajnos nem áll elég a rendelkezésünkre. Ezért gyűjtésbe fogunk, és a lakosság segítségét kérjük” – írták.

Csütörtökön Potocskáné Kőrösi Anita országgyűlési képviselő a maga és a Jobbik siófoki szervezete nevében munkatársaival felkereste a somogyi 4-es választókerület három mentőállomását, az igalit, a tabit és a siófokit, s főleg tisztítószerekből álló csomagot adott át a mentősöknek. A képviselő arra hívja fel a figyelmet: aki teheti, cselekedjék hasonló módon!

A felhívás:

Tisztelt Lakosság!

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége azzal a kéréssel fordul Önökhöz, hogy segítsenek biztosítani a mentődolgozók védőfelszerelését és mindent, ami a munkánkhoz szükséges.
Védőfelszerelésből, FFP2 és FFP3 maszkokból és egyéb rendkívül fontos eszközökből, amelyek feladatunk elvégzéséhez kellenek, sajnos nem áll elég a rendelkezésünkre. Ezért gyűjtésbe fogunk, és a lakosság segítségét kérjük.

Célunk, hogy Bajtársaink kevésbé veszélyes körülmények között végezhessék munkájukat a koronavírus (COVID-19) okozta veszélyhelyzetben. Ezen kívül az, hogy támogassuk őket munkájuk zavartalan elvégzésében.

Ezért ezúton kérünk mindenkit, hogy aki teheti, bármilyen csekély összeggel támogassa kezdeményezésünket. A beérkezett adományokat elsősorban védőfelszerelésre szeretnénk fordítani, amiket aztán szakszervezetünk terít majd szét az országban a Bajtársak között. Ha ezekből készlethiány miatt nem sikerül eleget vásárolnunk, akkor egyéb, a mentéshez szükséges eszközöket szerzünk be a Bajtársaink számára.

Ilyen eszköz lehet orvosi, műszaki felszerelés, mosógép a ruhák tisztításához, élelem, fertőtlenítő és még sorolhatnánk. Arról, hogy pontosan mire tudunk majd költeni, a mentőállomásokkal és szakszervezetünk megyei vezetőivel való egyeztetés után a beérkezett összeg függvényében tudunk csak dönteni. Ehhez pedig nem tudunk mást kérni támogatóinktól, csak bizalmat.

Ugyanakkor természetesen az is nagy segítség, ha valaki maszkokat (de csak FFP2-eset vagy FFP3-asat), mosógépet, szárítógépet, egyéb felszereléseket adományoz nekünk. Ha valaki tárgyi felajánlással segítene, az megteheti bármelyik, közelében lévő mentőállomáson, de egyeztethet megyei vezetőinkkel is.

Elérhetőségeiket itt találják:

▶️ https://momsz.hu/momsz/tisztsegviseloink/

Bankszámlaszámunk:
10700505-69142967-51100005 (a közlemény rovatban mindenképpen kérjük feltüntetni: „COVID-19”)

IBAN:

HU72107005056914296751100005

Maszkokat küldhetnek a szövetségünk címére is. Címünk: Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége, 1044 Budapest, IV. ker. Fiumei út 18/A fszt. 2.

Mindenkinek nagyon köszönjük, aki ebben a veszélyhelyzetben segít nekünk.

Köszönjük a megosztásokat is!

Valamennyi Bajtársunk nevében,
Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége

 

About delipart

Check Also

HATALMAS VIZES JÁTSZÓTÉR NYÍLIK SIÓFOKON

“Június 1-jén a Nagystrandon debütál Európa legnagyobb vízparti játszóvára”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük