Home / Ország, Világ / Igazságtalan, aránytalan, durva, drasztikus…

Igazságtalan, aránytalan, durva, drasztikus…

… mármint a kormányzati elvonás, mely különösen érzékenyen érinti a balatoni önkormányzatokat. S mindenféle, ellenkezőt híresztelő kormánypropaganda-erőlködés ellenére egyáltalán nem csak az ellenzéki, független polgármesterek háborognak, íme, a fentieket például Bóka István, Balatonfüred fideszes polgármestere, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke találta mondani a Balatoni Szövetség ülésén.

Siófoki kollégája, Lengyel Róbert idézte Bóka szavait a BSZ-ülés jegyzőkönyvéből.

Lengyel Facebook-bejegyzéséből idézünk: „…Június 3-án a Balatoni Szövetség elnökségi ülésén is többek között téma volt az idegenforgalmi adótól való megfosztásunk, sőt immár ugye az ahhoz kapcsolódó állami támogatást is megvonták. Ezek így Siófok, a siófoki polgárok esetében, kompenzáció nélkül, önmagukban is majd fél milliárd mínuszt jelenthetnek. Mindezt úgy, hogy nyáron a lakosságszámunk megsokszorozódik, ezzel persze a kiadásaink is. Azoknak egy részét eddig e bevételekből megfinanszíroztuk, most máshonnan kell majd elvennünk.

De, hogy nem csak az én bögyömet nyomja ez az eljárás, annak ékes bizonyítéka pl. dr. Bóka István (Fidesz) füredi kollégám elnökségi ülésen mondott felszólalása a balatoni önkormányzatokra utalva. A jegyzőkönyvből idézem:

„Nem lehet igazságtalan az önkormányzatokat érintő elvonás. Ha egy átlag önkormányzatot 1-2 Ft elvonás érint, akkor minket 8-10 Ft (lakosegyenértékben nyáron 4-5-ször annyian vagyunk a településeinken). Igazságtalan és aránytalan az elvonás mértéke, nincs azonos teherviselés az önkormányzatok között. Ilyen durván, drasztikusan nem lehet bevezetni az IFA kiegészítésének elvonását.”

About delipart

Check Also

HATALMAS VIZES JÁTSZÓTÉR NYÍLIK SIÓFOKON

“Június 1-jén a Nagystrandon debütál Európa legnagyobb vízparti játszóvára”

One comment

  1. MOCSKOS KORMÁNY

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük