Home / Ország, Világ / Előválasztás: Potocskáné indul

Előválasztás: Potocskáné indul

Amennyiben lesz ellenzéki előválasztás jövőre, a siófoki központú somogyi 4-es választókerületben Potocskáné Kőrösi Anita indul rajta – jelentette be a jobbikos parlamenti képviselő, a párt alelnöke.

A siófoki honanya online-fogadóóráján kapott kérdéseket a választóktól a 2022-es országgyűlési választásokról, az arra való felkészülésről. „Mind a 106 választókerületbe 2-2 ellenzéki delegált kell, akik árgus szemmel figyelnek – így lehet elejét venni a csalásoknak – vélekedett Potocskáné Kőrösi Anita. – Nehéz a dolgunk, amikor az évi 100 milliárd forintból működő közmédiát kormánypropagandára használja a Fidesz, mert ez alkalmas a választók megtévesztésére, a választások befolyásolására. Ebben a helyzetben azt tudjuk tenni, hogy elmegyünk az emberekhez és személyesen mondjuk el nekik, hogy a propagandával szemben mi az igazság. Különösen fontos ez a kistelepüléseken; hiszen a megyei lapok is propagandamédiává silányultak.”

A képviselőnő arról is beszélt: a Jobbik álláspontja szerint mind a 106 választókerületben előválasztással dőljön el, az, hogy ki lesz az az egyetlen, közös ellenzéki jelölt, aki szembeszáll a Fidesz indulójával. „Döntsék el az emberek, a választók, hogy helyben ki erre a legalkalmasabb; ha a somogyi 4-es választókerületben lesz jövőre előválasztás, azon elindulok és mind a 71 település lakóinak bizalmát kérem. Addig is sokat kívánok dolgozni, az ellenzék számára adott korlátozott lehetőségeken belül. Én nem szalagátvágásokra járok, az a kormánypárti képviselő dolga és lehetősége, nekem az a feladatom, hogy föltárjam azokat az ügyeket, melyekről a kormánypárti médiában nem lehet hallani, olvasni. Nehéz lesz, de ha sokakat el tudunk vinni szavazni 2022-ben, akkor van esély arra, hogy véget érjen az Orbán-korszak. Kitartásra is szükség lesz, mert a Fidesz a hatalom elvesztésétől való félelmében minden eszközt be fog vetni… Egy választási győzelem után pedig sok jó szakértőre lesz szükség, mert 12 évnyi „jogszabály-cunamit” kell átszabni…”

Potocskáné Kőrösi Anita ugyancsak egy kérdésre válaszolva azt mondta, Jakab Pétert (Jobbik) látná legszívesebben az ellenzék miniszterelnök-jelöltjeként, továbbá elárulta: zajlanak az egyeztetések az ellenzéki pártok között, elkezdődött az ellenzéki kormányprogram összeállítása is, s a gazdasági rész kidolgozásában ő is szerepet vállalt.

 

 

fotó: a siófoki jobbikos képviselő a balatoni viharjelző obszervatórium megvédése érdekében tartott nyári figyelemfelhívó éhségsztrájkjakor.

 

 

About delipart

Check Also

6 milliárd forint fejlesztés a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

A természetvédelem egy kevésbé látványos, de annál fontosabb, komoly és sokrétű munkát igénylő tevékenységi területe …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük