Home / Ország, Világ / 25 millió közpénz a Fidesz-kampányra?

25 millió közpénz a Fidesz-kampányra?

A 2019-es fideszes kampányrendezvényeket is szervező Siófok Polgáraiért Egyesület tavaly, a „kampányévben” 25 millió forintot kapott a köz pénzéből – derítette ki Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke, siófoki parlamenti képviselője.

Azt írta a honanya a Facebook-oldalán:
„…Siófok Polgáraiért Egyesület közzétett beszámolóiból láthatjuk, hogy 2019-ben ömlött a pénz a fideszes kampányra a legkülönbözőbb helyekről:
– 17 399 999 Ft Széchenyi Programiroda (a Ti pénzetek!)
– 2 000 000 Ft Miniszterelnökség (a Ti pénzetek!)
– 5 600 000 Ft Emberi Erőforrások Minisztériuma (a Ti pénzetek!)
Összesen: 24 999 999 Ft KÖZPÉNZ
Ebből szervezték meg azt a Polgári Pikniket is 2 héttel a választások előtt, melynek házigazdája a fidesz polgármesterjelöltje volt és még Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója is tiszteletét tette. 25 millió forintból könnyű vigéckedni, de megtéveszteni a lakosságot megbocsáthatatlan bűn. Witzmann képviselő úr pedig éppen ezt tette. Gründoltatott egy hithű “civil” egyesületet a saját személyi titkárával, átfolyatott rajta 25 millió forint közpénzt és így próbálta befolyásolni a választásokat…”
Emlékezetes, hogy tavaly dr. Lengyel Róbert a Becsülettel Siófokért Egyesület színeiben újrázott, ismét polgármester lett és elsöprő győzelmet aratott csapata is a választókerületekben a fideszes jelöltekkel szemben. Potocskáné Kőrösi Anita így írt arról a kampányról: „Witzmann képviselő úr pedig mindent megtett annak érdekében, hogy leverje ezt az összefogást. Ma már tudjuk, hogy nem sikerült neki, a városban kétharmados ellenzéki győzelem született. Pedig rendelkezésére állt minden: pénz, paripa, fegyver. Egy dolog azonban hiányzott, ami az ellenzéki aktivistáknál megvolt: a szív. Mi egy közösségként működtünk. Ők pedig azt hitték, ha civil köntösbe burkolják a pártrendezvényeket, akkor a siófokiak beveszik azt a maszlagot.”
Potocskáné azt ígéri: folyt. köv. ….

 

A teljes Facebook-bejegyzés:

 

https://www.facebook.com/potocskaneanita/posts/1844678469018025

 

 

Fotó: akik fizetett propagandisták, ingyenetetés és óriásplakátok nélkül kampányoltak – és nyertek

About delipart

Check Also

HATALMAS VIZES JÁTSZÓTÉR NYÍLIK SIÓFOKON

“Június 1-jén a Nagystrandon debütál Európa legnagyobb vízparti játszóvára”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük