Home / Ország, Világ / Lengyel: a város működése leállhat…

Lengyel: a város működése leállhat…

… amennyiben megvalósul Parragh László kamarai elnök ötlete, s elvonják az iparűzési adót a településektől. A Magyar Narancs összeállításában megszólalt Lengyel Róbert siófoki polgármester is és egyebek között azt mondta: települések ezreivel, emberek millióival szórakozik Parragh…

 

A siófoki polgármester nyilatkozata a cikkben:

 

„Végtelenül felháborít az elképzelés. Arrogáns, és minden gazdasági megfontolást nélkülöző Parragh László hozzáállása a kérdéskörhöz. Hangzatosan lövöldöz az adókkal, miközben települések ezreivel, emberek millióival szórakozik. Minden település, így Siófok számára is beláthatatlan következményekkel járna az intézkedés bevezetése – mondta a Narancs.hu-nak Lengyel Róbert (Becsülettel Siófokért Egyesület), a Balaton déli partja fővárosának első embere.

Hozzátette: „2020-ban a kormányzati elvonások miatt a mai napig nagyságrendileg 300 millió forint esett ki a város költségvetéséből a jelenlegi adataink alapján. Az iparűzési adóbevétel közel 2 milliárd forintot tesz ki, ennek elvonása esetén a város működése leáll. Egyelőre létszámadatokkal nem kalkuláltunk, de egyértelmű, hogy humán szempontból is roppant káros következményei lennének a döntésnek, főleg itt, vidéken. Egyébként az önkormányzat kötelező feladatainak ellátására sem elegendők az állami támogatások, így az alapvető szolgáltatások biztosítása, a működtetés is kérdésessé válhat” – összegzett a siófoki városvezető.

 

A teljes cikk:

 

 

https://magyarnarancs.hu/belpol/iparuzesi-ado-varosok-135146

 

 

About delipart

Check Also

HATALMAS VIZES JÁTSZÓTÉR NYÍLIK SIÓFOKON

“Június 1-jén a Nagystrandon debütál Európa legnagyobb vízparti játszóvára”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük