Home / Egészséges életmód / Környezetvédelem / Olyan ma nem kell, aki „visszaugat” – menesztik a tihanyi igazgatót

Olyan ma nem kell, aki „visszaugat” – menesztik a tihanyi igazgatót

Vidéki alkoholistákról, szenilis vénemberekről, mutyizókról, terepruhába öltözött lényekről, agymosott lakájtudósokról…

 

… azért azt 2020 Magyarországán sejteni lehetett, hogy nem sokáig maradhat pozícióban a tihanyi limnológiai intézet vezetője, ha fellép a Balaton körbeépítése ellen, ha vészjeleket ad le az algásodás miatt…

 

Jordán Ferenc most a Válaszonline-nak adott interjút, melyben ilyeneket mond:

„Egyre több pénz van arra, hogy agymosott lakájtudósok megrendelt eredményeket szállítsanak a hatalom számára. Nem lehetett jó pont, hogy többször felszólaltam a tó tönkretétele, azaz a „betonbiznisz” ellen. Felbukkantak azok, akiknek a kikötőnk meg a strandunk kell, mert szeretnek vitorlázgatni.

Ha nem szenilis vénemberek, vidéki alkoholisták és mutyizók kerülnének egyre komolyabb döntési pozíciókba, talán nagyobb esély lenne rá. De olyanok kerülnek, akik számára mondjuk a klímaváltozás tagadása kifizetődő. Ha azt mondjuk, nincs is probléma, nem kell gondolkodni a megoldásán sem. A Pató Pálok országában ez különösen népszerű.

A Balatoni Limnológiai Intézet vezetőjeként egyszerűen ez a dolgom, ha azt látom, hogy agyonterhelik és körbe betonozzák a tavat, kiirtják a nádast. De ez nem csak Balaton-szintű probléma: egyre fontosabb nemzetgazdasági érdek a NATURA 2000 besorolású területek tönkretétele, a vadászható idegen vörös fogoly betelepítése Semjén Zsolt kedvéért, miközben a világon mindenhol inkább védekezni próbálnak az invazív fajok ellen. Aztán: sittlerakó telepítése a Káli-medencében, plusz a tihanyi táj szétbarmolása. Az országból horgász- és vadászparadicsomot kell csinálni, ahol terepruhába öltözött lények vigadnak. Ez a jelenlegi, még éppen regnáló rezsim zöldpolitikája. Persze mindehhez először módszeresen tönkre kellett tenni a hazai természetvédelem apparátusát, hogy ne legyen, aki visszaugat. A Balatonnal kapcsolatban viszont nekem meg kell mondanom, hogy ez így nem jó. Különben miért vagyok itt? Politikai szempontból nézve persze tűrhetetlen, hogy a tihanyi igazgatónak véleménye van és el is mondja. Erre itt eddig sem volt szükség, eztán sem lesz. Van az a pénz, amiért a maradék csöndben elkutatgat majd…”

 

A teljes interjú:

 

https://www.valaszonline.hu/2020/12/06/jordan-ferenc-tihany-interju/?fbclid=IwAR1JNUztaU-bHDpm7bKaVBskSaNv37UlTcDDAkDFzt92E1hkl3UwcimjBuI

About delipart

Check Also

HATALMAS VIZES JÁTSZÓTÉR NYÍLIK SIÓFOKON

“Június 1-jén a Nagystrandon debütál Európa legnagyobb vízparti játszóvára”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük