Home / Déli-part / “Németh Nándor országos csúccsal negyedik, Kapás a legjobb idővel döntős az úszó Eb-n”

“Németh Nándor országos csúccsal negyedik, Kapás a legjobb idővel döntős az úszó Eb-n”

Női 200 méter pillangón a címvédő Kapás Boglárka, valamint Hosszú Katinka az első és a második idővel, férfi 200 méter vegyesen Kós Hubert junior világcsúccsal a legjobb, Cseh László pedig a hetedik eredménnyel jutott a csütörtöki döntőbe.

Németh Nándor országos csúccsal negyedik lett 100 méter gyorson szerdán a budapesti úszó Európa-bajnokságon. A 21 éves magyar versenyző 47.84 másodperccel csapott a célba, ezzel 16 századot faragott Milák Kristóf 48.00-as rekordjából.

Németh – aki hosszú ideje álmodott arról, hogy első magyarként töri át a 48 másodperces határt – jól rajtolt, de csak a hetedik helyen fordult az erősségének számító második hosszra. Végül hatalmas hajrával jött fel és még az éremszerzésre is volt esélye, de a dobogóról egy tizeddel lemaradt. A számot az orosz Kliment Kolesznyikov nyerte, aki 50 méter háton már két világcsúcsot úszott a Duna Arénában.

Fotó: nemzetisport.hu

Az M4 Sportnak a fiatal versenyző elmondta, nagyon örül, és bízik benne, hogy mostantól könnyebb lesz ilyen időket úsznia, hiszen végre tudja, milyen érzés 48 másodpercen belül lenni. Hozzátette, természetesen jó lett volna a bronzérem, de egyáltalán nem lehet elégedetlen. Megjegyezte, sikerének egyik titka az volt, hogy fokozatosan rakta össze az úszását, egyre gyorsabb tempót diktálva.

 

Női 200 méter pillangón a címvédő Kapás Boglárka, valamint Hosszú Katinka is kvalifikálta magát a fináléba, méghozzá az első és a második legjobb idővel. Férfi 200 méter vegyesen Kós Hubert junior világcsúccsal a legjobb, Cseh László pedig a hetedik eredménnyel jutott a csütörtöki döntőbe. Kapás, akárcsak az előfutamban, ezúttal is rendkívül magabiztos volt, és javítva reggeli idején, 2:07.25 perccel “bérelte ki” csütörtökre a legjobbnak járó 4-es pályát. Hosszú, aki ebben a számban háromszoros világbajnoki bronzérmes, a délelőttinél gyengébb idővel (2:08.75) ugyan, de megnyerte futamát.

Fotó: 24.hu

 

Forrás: https://m4sport.hu/uszas/cikk/2021/05/19/nemeth-nandor-orszagos-csuccsal-negyedik-lett-az-eb-dontoben-100-gyorson/#

About delipart

Check Also

6 milliárd forint fejlesztés a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

A természetvédelem egy kevésbé látványos, de annál fontosabb, komoly és sokrétű munkát igénylő tevékenységi területe …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük