Home / Déli-part / Beköszönt a nyár a hétvégén, de zivatarok is lesznek a Balatonnál
Fotó: balatonkornyeke.hu

Beköszönt a nyár a hétvégén, de zivatarok is lesznek a Balatonnál

Hétvégén is folytatódik a nyárias meleg a Balatonnál, de vasárnap már légtömegek érkeznek a magyar tenger térségébe. A jóleső meleggel szemben zápor, zivatar is előfordulhat bizonyos részeken, ezért a Balaton környékén a viharjelzést is érdemes lesz figyelni.

Csendes lesz a péntek este

A soron következő esti, éjszakai időszakban túlnyomóan derült égboltra számíthatunk. Számottevő légmozgás sem lesz meghatározó, ezáltal szinte szélcsend uralkodik majd. Szombatra virradóan a minimumértékeket döntően 10 és 15 fok között mérhetjük, a partmentén a magasabb értékekkel.

A hétvégén a szombati nap lesz a kellemesebb, ekkor csak fátyol illetve gomolyfelhő-képződés zavarhatja meg a napsütést. Élénk lesz a délire, délnyugatira forduló légmozgás. Kora délután 26 és 28 fok között mérhetjük a csúcsértékeket.

 

Zivatarok válthatják a jó időt

Vasárnap már intenzívebb lesz a gomolyfelhő-képződés, melyek ahogy összetornyosulnak záporokat-zivatarokat is okozhatnak. Zivatarok idején átmenetileg megerősödhet, sőt akár viharossá is fokozódhat a déli, délnyugati szél! Reggel 12 és 17 délután 21 és 27 fok közötti intervallumokban mérhetjük a csúcsértékeket.

 

A teljes cikk IDE kattintva tekinthető meg.

Forrás: https://balatonkornyeke.hu/

About delipart

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük