Home / Déli-part / 15 embert mentettek ki a Balatonból a hős vízirendőrök
Fotó: police.hu

15 embert mentettek ki a Balatonból a hős vízirendőrök

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai június 12-én hat esetben, összesen tizenöt fürdőzőnek segítettek partra jutni.

A mentések során segítettek vízibicikliseknek, vitorlásoknak, sőt még katamarán hajóknak is.

A vasárnap folyamán sok esetben riasztották a balatoni vízirendőröket, hogy menjenek segíteni a bajba jutott fürdőzőknek. A gyors segítségre azért volt szükség a legtöbb esetben, mert az emberek nem tudtak volna maguktól biztonságban a partra jutni.

A vízirendőrök a mentések során elsodródott vízibicikliseket, felborult katamaránosokat, műszaki hibás vitorlás utasait, valamint két SUP-ost és egy szörföst segítettek ki szorult helyzetükből, írja a Police.hu.

Mint korábban megírtuk, balatoni vízirendőrök az elsőfokú viharjelzés alatt vettek észre egy bajba jutott kajakost a tóban Fonyódnál. A férfi az erős hullámzásban felborult a hajójával.

A férfi a kajakjával felborult a vízben, és már nem tudott kijönni a partra. Szerencséjére a vízirendőrök rátaláltak, és segítettek neki.

Fotó: police.hu

Az egyenruhások azonnal odamentek hozzá, és a férfit a kajakkal együtt a szolgálati kisgéphajóba emelték. Ezután a férfit biztonságban a kikötőbe szállították.

A balatoni vízirendőrök nemcsak a strandolók, de az állatok biztonságát is őrzik. Május 31-én ugyanis arról számoltak be, hogy egy aranyos sünit húztak ki a vízből.

A vízirendőrök épp egy próbakörre indultak Siófokon a hajójukkal, amikor észrevették a tóban a kis süni orrát. Szegény állatkának azonnal segítettek, és kimentették a tóból.

A kis sünit végül megszárítgatták, majd egy ronggyal kibélelt dobozba helyezték, és szabadon engedték.

Így segíthetsz, ha baj van

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

 

Forrás: https://balatonkornyeke.hu/

About delipart

Check Also

“Potocskáné Kőrösi Anita: a Balaton magánosításával csak a kiváltságosoknak lesz lehetősége itt üdülni, pihenni”

Csak az épületegyüttes mögött, eldugva található meg a 468 millió forintos uniós támogatásról árulkodó tábla …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük