Home / Déli-part / Kálmán Olga: legyenek ingyenesek a balatoni strandok!
Fotó: ezalenyeg.hu

Kálmán Olga: legyenek ingyenesek a balatoni strandok!

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a Fidesz vegye le a kezét a Balatonról, és legyenek ingyenesek a balatoni strandok! – jelentette be Kálmán Olga, a párt elnökségi tagja vasárnap online sajtótájékoztatón.

A politikus elkeserítőnek nevezte, hogy a mai fiataloknak, gyerekeknek szinte már elképzelhetetlen élmény a balatoni családi nyaralás, mert az egekbe szökő árakat a legtöbb család képtelen kigazdálkodni.

Sok családnak már az is elérhetetlen álom, hogy akár vonattal egy napra strandolni menjen a tóhoz – mondta.

“Ami régen mindenki számára elérhető kikapcsolódás volt, mára a kiváltságosok luxusa lett: lezárt partszakaszokkal, fizetős strandokkal, több ezer forintos belépőjegyekkel” – fogalmazott.

Kálmán Olga szerint “a Fidesz rátekerte a csápjait a Balaton-partra is”, és eljött az ideje annak, hogy ezeket lenyessék.

Fotó: ezalenyeg.hu

Azt ígérte, hogy egy 2022-es kormányváltás után visszaadják a Balatont, a Velencei- és a Fertő-tavat az embereknek, minden olyan közös természeti kincset, amelyre “a fideszes elit magántulajdonként tekint, kerítéssel veszi körbe, lebetonozza, elhordja, és végezetül még ahhoz is van arcuk, hogy belépőt kérjenek mindezért”.

A politikus azt mondta senki nem felejti el, hogy “felparcellázták a komplett Balatont, és fideszes üdülőtelepet építettek ki a saját társaságuknak”.

Felidézte: a balaton.hu portál összesítette a strandbelépő árakat, és Tihanyban “Mészáros Lőrinc strandja már korábban is kiverte a biztosítékot az áraival, idén is ők a legdrágábbak a Balatonnál a 6 ezer forintos beugrójukkal”. Hozzátette: a strandra sem saját napernyőt, sem saját nyugágyat nem lehet bevinni, ételt és italt sem, és labdázni sem lehet, viszont a VIP-fekvőhelyekért 40-60 ezer forintot kell fizetni.

    “A forgatókönyv mindenhol ugyanaz: a közpénzen hízlalt oligarchák nyomott áron felvásárolnak mindent, kempinget, szállodát, kikötőt a Balatonon, aztán vissza nem térítendő állami támogatásból felújítják az ingatlanokat, végül még egy bőrt lehúznak a nyaraló emberekről” – fogalmazott.

Az Orbán-kormány 50-70 százalékot vállal át “a cimborák turisztikai beruházásaiból” – mondta Kálmán Olga, aki sajtóhírekre hivatkozva azt állította: a Balaton körül “ma már átlagosan 5 kilométerenként van valamilyen érdekeltsége Mészáros Lőrincnek, Tiborcz Istvánnak, Garancsinak vagy Csányinak”.

Szerinte ugyanezt csinálják a Velencei-tóval is, ahol helyi beszámolók szerint sorra adják el a szabadstrandok területét, valamint a Fertő tóval is, ahol elbontották a nyaralótelepet, hogy egy természetvédelmi területen luxusszállodát építhessenek – mondta a politikus.

 

Forrás: https://delbalaton.ezalenyeg.hu/

About delipart

Check Also

“Potocskáné Kőrösi Anita: a Balaton magánosításával csak a kiváltságosoknak lesz lehetősége itt üdülni, pihenni”

Csak az épületegyüttes mögött, eldugva található meg a 468 millió forintos uniós támogatásról árulkodó tábla …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük