Home / Déli-part / Térfigyelő kamerarendszer buktatta le a siófoki tolvajt
Fotó: police.hu (illusztráció)

Térfigyelő kamerarendszer buktatta le a siófoki tolvajt

A balatoni tolvajt a siófoki kamerák kapták le, a felvételek alapján pedig könnyű dolga volt a rendőrségnek. A 30 éves elkövető egy táskát lopott el a Jókai parkban.

Ellopta a telepakolt táskát

A rendelkezésre álló adatok szerint egy akkor még ismeretlen tolvaj június 10-én, reggel Siófokon ellopott egy táskát a benne lévő iratokkal és készpénzzel együtt.  A bejelentést követően a rendőrség azonnal vizsgálódni kezdett, az egyenruhások pedig  térfigyelő-kamerarendszer segítségével azonosították a tolvajt. Az elkövetőt végül  nem sokkal később Zamárdiban fogták el. Ezután K. László 30 éves ceglédi lakost előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók lopás miatt gyanúsítottként kihallgatták a férfit.

Fotó: police.hu (illusztráció)

Kamerákkal szűrik ki a bűnözőket Siófokon

Mint korábban írtunk róla, arcfelismerő kamerarendszerrel szűrnék ki a bűnözőket a tömegből Siófokon. A balatoni városban kamerák fogják őrizni a strandolók biztonságát, az arcfelismerő berendezéssel pedig nem menekülhetnek el a tolvajok.

„39 új, mesterséges intelligenciával ellátott kamera felszerelésével immár egy országosan is egyedülálló rendszer alapjait tettük le” – írta Facebook-bejegyzésében Lengyel Róbert Siófok polgármestere.

Sokan látogatják a Siófoki Nagystrandot

A Balaton egyik legpörgősebb, leglátogatottabb strandján, a Petőfi sétányon, illetve a Siófoki Nagystrandon mindig sokan vannak, és a nagy tömegben könnyen kámforrá tudnak válni a bűnözők. Az arcfelismerő technikával bíró kamerák pont ezen fognak segíteni, hogy az elkövetőket még a legnagyobb forgatag közepette is fel lehessen ismerni.

Fotó: blikk.hu

Jóval kevesebb a bűnözés

A polgármester szerint Siófokon egyébként az elmúlt 8-10 évben 90 százalékkal csökkent a bűnözés, és a kamerák ezen az értéken csak még többet fognak javítani. Lengyel Róbert kifejtette, hogy a városban megújították a már korábban kiépített térfigyelő kamerarendszer infrastruktúráját és eszközparkját is.

A siófoki városvezető arra is kitért, hogyan működnek ezek a csúcsminőségű kamerák: “ha az operátor személyzet kiszúr egy zsebtolvajlást, vagy akár verekedést, az ott rögzített arcot a rendszer kamerái a tömegben keresik, felismerik, ezzel az elfogást a biztonsági személyzet, illetve a rendőrség számára nagyon gyorsan lehetővé teszik” – írta a posztjában.

Az új kamerarendszer nemcsak a strandolók biztonságérzetét fogja növelni, hanem a rendőrség válláról is leveszi a terhet, hiszen az arcfelismerő technika alkalmazásával az egyenruhások jóval gyorsabban tudják majd azonosítani a bűnözőket a balatoni városban.

 

Forrás: https://balatonkornyeke.hu/

About delipart

Check Also

“Potocskáné Kőrösi Anita: a Balaton magánosításával csak a kiváltságosoknak lesz lehetősége itt üdülni, pihenni”

Csak az épületegyüttes mögött, eldugva található meg a 468 millió forintos uniós támogatásról árulkodó tábla …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük