Home / Közélet / Somogyi közélet / “A környezethez való jog nem alapjog” – elutasította az Ab a helyiek panaszát a Club Aliga miatt
Fotó: magyarnarancs.hu

“A környezethez való jog nem alapjog” – elutasította az Ab a helyiek panaszát a Club Aliga miatt

A Club Aligában közben már parcelláznak, a Balaton-partját éppen most tervezik újra elzárni a falu elől, akárcsak a Rákosi-időkben. A helyiek tovább próbálnak küzdeni a partszakaszért.

„A svájci Luzern mellett egy tó körül magántelkeket sajátítottak ki, hogy a köz jobban hozzáférjen a vízhez; van a világnak ilyen helye is, csak mi a sötét oldalon lakunk” – mondta egy balatonaligai nyaralótulajdonos az Aligai Fürdőegyesület kibővített szombati közgyűlésén, amelyen a sajtó részéről csak a Narancs.hu volt jelen.

A felszólaló férfi ezzel a példával akarta érzékeltetni: hazánkban, ezen belül a Balaton partján mostanság ezzel ellentétes folyamatok zajlanak. Ahogyan Veres Lászlóné, az egyesület korábbi elnöke fogalmazott, a hajdani pártüdülőt, a Club Aliga Balaton-partját éppen most tervezik újra elzárni a falu elől, akárcsak a Rákosi-időkben.

 

Fotó: magyarnarancs.hu

 

A teljes cikket IDE kattintva tekintheti meg.

Forrás:  https://magyarnarancs.hu/

About delipart

Check Also

Otthonából hurcolta el a TEK, pedig csak tanúként hallgatták meg

Hajnalban a TEK kommandósai rajtaütöttek Ressinka Imrén, a siófoki Aranypart biztonsági főnökén, de nem gyanúsítottként …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük