Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Túl feszes a menetrend, ezért nem áll meg a vonat Balatonfenyves alsón
Fotó: Vajda János / MTI (illusztráció)

Túl feszes a menetrend, ezért nem áll meg a vonat Balatonfenyves alsón

A nyár eleji menetrendváltozás miatt csak gyalog, vagy átszállássál juthatnak el Balatonfenyves alsóra azok, akik a Kaposvár felől érkező vonattal utaznak ide.

Bogdán Jánosné, nyaralótulajdonos nemrég kereste meg szerkesztőségünket a problémával. Elmondása szerint a menetrendváltozás megnehezítette az ott élők, a nyaralók és a táborozók életét. A nyugdíjas pedagógus szinte mindig vonattal utazott Kaposvárról a balatoni házába. Eddig probléma nélkül, másfél hónapja viszont minden más lett. – Most két választási lehetőségem van – mondta Bogdán Jánosné. – Az egyik, hogy átszállok valamelyik településen, a másik, hogy leszállok Balatonfenyvesen és gyalogolok több mint két kilométert. Vissza kellene állítani a korábbi menetrendet – tette hozzá.

Fotó: Vajda János / MTI (illusztráció)

Megtudtuk, ha egy csoport jelzi a vasúttársaságnak, hogy le szeretne szállni Feny­ves alsón, akkor megáll a vonat, de ezért 7000 forintot kell fizetni. Petró László, kaposvári református lelkipásztor, a Balatonfenyvesi Református Gyermek- és Ifjúsági Üdülő üzemeltetője megkeresésünkre elmondta, viszonylag kevés csoport érkezik vonattal a táborba. Akik viszont így jutnak el üdülni, azoknak valóban nehéz megközelíteni a településrészt.

A MÁV kommunikációs igazgatósága érdeklődésünkre közölte, hogy a dél-balatoni vonal járatsűrűsége miatt a Helikon InterRégió vonatok menetrendje a Fonyód–Balatonszentgyörgy vonalon nagyon feszes, ezért nincs lehetőség arra, hogy minden vonat megálljon a településen. Vizsgálják a lehetőségét, hogy újra le és fel lehessen szállni Balatonfenyves alsón. Addig is a táborba érkező, vagy távozó csoportoknak kérésre, esetenként megállítják a vonatokat.

 

Forrás: https://www.sonline.hu/

About delipart

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük