Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / 22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő
Fotó: Austin Ramsey

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki külföldről behozott autókat ígért, de azokat nem szállította le, de 22 millió forintot beszedett áldozatitól.

A 46 éves férfi korábban gépjárművek importálásával és értékesítésével foglalkozott, mely tevékenységével 2018-ban felhagyott, a munkáját népszerűsítő internetes oldalt mindazonáltal továbbra is működtette.
Az ezt követően az internetes hirdetésekre, valamint korábbi ügyfelei ajánlására hozzá forduló sértetteknek a vádlott valótlanul azt állította, hogy részükre ezután is tud külföldről behozott gépjárművet.

Kedvező árakat igért nekik, és tőlük előlegként 250.000 – 3.000.000 forintokat tett zsebre.
A vádlott annak tudatában, hogy a gépjárművek behozatalával kapcsolatban intézkedni nem fog, közel két éven keresztül 27 sértettet ejtett tévedésbe, és nekik összesen 22.110.000 forint kárt okozott.
Az ügyészi megfogalmazás szerint a pénzt saját kiadásaira, életszínvonalának fenntartására, illetve tartozásai kiegyenlítésére fordította.

 

Fotó: Austin Ramsey

 

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben halmazati büntetésül végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.
Amint arról a Kékvillogó is beszámolt, május elején letartóztatták Fekete Dávidot. A volt megasztáros énekes autókkal üzletelt, azonban a vásárlói sosem látták az autót vagy annak az árát. Az énekes több embert is megkárosított.

A volt megasztáros egyik áldozata most azt állítja, hogy Fekete Dávid bűnszövetségben követte el azokat a bűncselekményeket, amelyek miatt jelenleg előzetes letartóztatásban ül.
A férfi elmondta, azért jelentette fel az adóhatóságnál a jelenleg börtönben ülő énekest, mert tudomást szerzett róla, hogy adócsalást és okirattal való visszaélést is elkövetett.

 

Forrás: https://balatonkornyeke.hu/

About delipart

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük